Followers

Isnin, 7 Mei 2012

iktibar

Assalamualaikum kau .
Ye kau ..

Kau pelik kenape aku update pepagi buta ? Aku menangis . Aku menangis bukan kerana kisah sedih hidup aku . Aku tiada anak . Aku bukanlah janda yang ditinggalkan seorang lelaki . Aku masih seorang anak dara . Yang belum berkahwin tapi masih mempunyai hati dan perasaan . Bukan seperti kau . Okey , bukan kau , tapi kau yang itu .


Dulu aku pernah menjadi silent reader kepada 1 blog nie . Blog realiti sebuah kehidupan . Aidaryzal.blogspot.com .

Ahh ! Mungkin kau pon seperti aku . Silent reader kerana terlampau sedih membaca penulisan di blog itu sehingga terlupa untuk memfollowkan diri kau . Kan ?

Sekarang blog tuh dah didelete . Ye ! Aku macam orang giler mencari . Puas aku taip "pisang" di google, tapi hanya ini yang keluar ..


Aku sedih . Hurmm .. Masuk pulak kat blog miss geli , bace balik . Eh , rupenye blog pisang pon dah tak ade . Ajaib . Ape yang jadi kan ? Aku pelik .

So pencarian aku pon bermula . Tekan itu dan ini . Dan akhirnye berjumpe jugak dengan blog baru akak tuh .
Sekarang pon masih menangis bila bace . Ahh !

Kenapa blog di delete ?

Rupenye si ex suami cakap "kalau nak jumpe anak ,delete blog lama tuh "

Amboi . Tahu pulak kau malu orang bace ape yang kau buat kan ? puhlissssssss !!!!

Eh , aku emo ke nie ? haha ..

And anak perempuan akak tuh pon sekarang duduk dengan si pisang . Wah seronoknye kau kan ?

Sabar je la . Aku nie pulak yang emo . Damn ! Damn ! Damn !

kepada akak :

Saya tahu akak takkan bace blog saya nie, tapi sy betul-betul harap and doakan akak berjumpe jalan kebahagiaan akak and anak-anak .
InsyaALLAH , soon akak akan dapat nampak hikmah disebalik semua nie . Akak kuat , saya taw tuh . Semoge anak akak jugak kuat hadapi dugaan-dugaan ini . 


p/s: Mujur roomate sudah tidur. Bengkak jugak mata menangis malam nie :'(

15 ulasan:

eima berkata...

aku nk nangis ke tak ek ..... konpius arrr

DHIQA nA.IM berkata...

errrrrrrrr ..kenape ?

La dOLcE mEa_nAtt berkata...

penah baca dan penah menangis...merambu2 ayaq mata heheh dah delete sebab kak aida xnak keruhkan keadaan....rindu penulisan kak aida

**singgah blog awk dr blog erti kehidupan

DHIQA nA.IM berkata...

thanks singgah ..
yup , rindu dengan kisah hidup die

Kasih Nur Ain berkata...

akak mebaca jugak blog awak..tp dlm diam..
kehidupan akak alhamdulilah semakin tenang...thanks ure support....

DHIQA nA.IM berkata...

ALLAH know best for us right akak ? :)

"CT CoMeL" berkata...

salam kenal...ooo..sian mama aida tue..ooo..patutla blog die dah takde..fb die pun samer jugakkan..sian die..eh mama aida ade blog baru ker?saje nak kasi kekuatan dkt mama aida...mama aida mmg very2 kuat...tabik sgt2 dekat die...

Nana @ Muo berkata...

Assalamualaikum DHIQA nA.IM, thank 4 the info, saya pun silent reader Blog realiti sebuah kehidupan lama dah google2 info pasal blog nie baru hari nie terjumpa... now baru tau kenapa blog tu dah x de...

untuk aida, semoga dapat menghadapi segala apa yang berlaku dengan sabar... Doa dan minta lah apa saja pada Allah kerana Allah lebih memahami diri kita dari kita sendiri...

sesungguhnya ramai rakan2 maya yg lain yang mendoakan dan menyokong aida...

SHAHIANA berkata...

kenapa akak cari x jumpe2 gak blog kak aida...kak kasih bgla link blog akak yg baru tu kat sy ...huhuhu...deqna_1981@yahoo.com

bkn cinderella berkata...

dh lama sgt cri blog kak aida...tp xjmpe..tlg....

Blogger Mommy berkata...

Salam, boleh tak nak link blog baru mama aida? sy pon x jumpa2 blog dia :- kaycath@yahoo.com

tq!

Sarah Remli Hafez berkata...

awak, boleh tak bg sy link kak aida tu? sy dulu pon silent reader dia.. tup2 blog dia dah xde.. :(
nnt emelkan ye.. tq// sarah.remli@gmail.com

Mama Ain berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mama Ain berkata...

awak, nak link dia boleh x? nak nangis juge.. teringin nak tahu.. nnt email kat sy ek... pinkygurlzarein@yahoo.com

Jeha berkata...

salam..boleh tak bagi link aidaryzal kat sy? email: fantaghiro28@gmail.com
dah lama cari blog baru dia...