Followers

Selasa, 8 Mei 2012

Hubungkait si Pengongkong dengan si Pencurang

Assalamualaikum kau .

Memule nak ucapkan terime kasih kepada bapa kepada zafirah yang comel sebab senaraikan blog aku dalam bloglist die lepas jawab teka-teki die semalam . Die nak banner . Maaf ..tak ade banner .. =.="

OKEY . Kembali kepada tajuk . Kau perasan tak ? Hidup berpasangan nie mesti ade yang mengongkong and ade yang curang . Aku lebih tekankan kepada kapel okey . Sebab mase kapel la nak kongkong lebih-lebih . Padahal kapel je pong kan ?


Tapi si pengongkong ni pandai bagi alasan :

" Dari sekarang la nak biasekan diri setia dengan yang 1 . Report pergi mane ke hape . Kalau jadi ape-ape senang nak tolong ke hape . Takkan nak tunggu kawin baru terhegeh-hegeh nak bagitahu bile nak keluar , dengan sape and sebagainye . Yedok ?Bukan ke pepatah ade mengatekan bahawa melentur buluh biarlah dari rebungnye.Kan ?"

Ahh . Siap berpepatah bagai kan ? Mane kau tahu pepatah berkate-kate ? Kau pernah dengar ?
Kan ? Pandai kan cipta alasan ? Wahh . Memang la . Tapi kalau dah balas text lambat 2 minit pon dah start nak syak bukan-bukan . Melampau sangat tuh.



Bile ade nye si pengongkong nie .. terjadi la you curang dengan i ,i curang dengan you .

Eh , tak salah nak kongkong sikit-sikit . Yelah , kan tamau gf/bf kau lari . So, kena la kongkong . Kuar dengan kawan-kawan pong taboleh . Kuar dengan family sendiri pon sibuk nak calling-calling . Hape ? Kau ingat bile kau asik call memanjang , family bf/gf kau tuh berminat la nak kenal dengan kau ?ohhhhhh puhlisssssss! Lagi menyampah okey !



Bile bapak awek kau urut kaki awek kau yang terseliuh pulak , sibuk nak mengamuk tak tentu pasal .

" Oh , you suke la jantan tak sedar diri tuh pegang-pegang and urut-urut you ? You ingat ye perempuan , I je boleh pegang you . You i punye !"

Ok ! Celaka betul jantan gini . Jantan kau kate ? Tuh kan bapak awek kau ! Kau ni bodoh ke bangang ? Tak pergi sekolah ? Bapak tuh yang bertungkus lumus , berpenat lelah , sakit-sakit pinggang die nak aim nak bagi awek kau lahir kat dunie ni, kau pulak boleh panggil die jantan ? Ape hak kau ? Kalau orang yang kau panggil jantan tuh tak ade, tak adenye awek kau sekarang nie . So, tak payah jadi jahanam sangat ye !



Ha . Kau yang kat sane tuh ! Tak payah nak asik angguk kepala setuju sangat dengan ape yang aku tulis nie . Kau pong same je . Kalau pakwe kau cakap die kena cancel date sebab nak teman mak die pergi kenduri ke hape ,mulut kau cepat je kan membahasakan pakwe kau tuh

" Sayang ! Takkan sebab orang tua nak mampus tuh you sanggup batalkan date kite . Biarlah die pergi sorang-sorang . You kan dah janji . Mane boleh mungkir janji .Munafik taw tak ? I dah siap-siap cantik-cantik dah nie ! "

Sambil jawab phone , sambil buat sound effect hentak-hentak kaki konon bengang kan ?

Amboi pempuan ! Pandai pulak kau bermunafik bagai . Belum kawin kau dah doakan mak pakwe kau mampus . Kau ingat kau sape ? Taraf kau dengan taraf mak pakwe kau tuh macam busuknye tahik bawah kasut bile terpijak dengan bau wangi syurga taw tak ? Tak pernah dengar ke " Tak cium bau syurga kalu derhaka ngan ibu " . Ni lagi kau nak ceramahkan die kan ? Sangat jahanam kalau dapat perangai macam nie .

Eh , aku teremo pulak .. Haiseymenggggg !

So kau dah nampak dah macam mane tahap kongkong tuh ? Teruk sangat kan . Boleh pengsan tau nak melayan lelaki dan perempuan yang sangat hampeh macam nie . Eh , aku bukan cakap pasal kau la sayang . Aku cakap pasal kau yang buat muke sambil bace entry nie tuh . Atau mungkin kau yang tengah nak klik "x" tuh .. Suke hati kau la nokkkk ! Aku tak pakse pulak kau bace kan ?


Okey , bile ade si pengongkong yang di atas . Wujudlah curang mencurang nie .



Ha ! Si pencurang pulak akan bagi  alasan jugak .

1. I tak tahan dengan awek i tuh . Dah la selalu kongkong i . I pergi berak pon die marah sebab tak text die . I bengang , i carik lain . Padan muke die . 

2. I dah banyak kali mintak putus sebab tak tahan dengan awek i tuh . Tapi die tanak . Die ugut nak bunuh diri . I kesian . Tak ke kalau die bunuh diri nanti hantu die datang carik i ? Sape yang susah ? I jugak kan ? Kalau dalam nota bunuh diri die ade sebut name i macam mane ? Kan jadi hal pulak i nak kena buat statement kat polis . So , i amik keputusan nak teruskan hubungan kami . Tapi dalam mase yang same , i pasang yang lain . Bile die marah-marah, tak jage hati i , i pergi hiburkan hati i dengan yang lain . Tak susah kan ? Baik kan hati i terime awek i seadenye ?



3. Pakwe i tuh garang betul . Tak pernah nak berlembut dengan i . I tidur sebilik , sekatil dengan akak-akak i pon die jeles . Die takot i buat parti lesbian katenye . So , i luahkan lah perasaan dalam hati i ni kat kawan lelaki i yang lebih faham i . Die lembut je . Soft spoken bak kate orang . Sebab tuh la i berani curang-curang . Maklum la dapat yang lagi baik . 


4. Pakwe i tuh , selalu kongkong i lebih-lebih . I pakai lawa-lawa pergi keje pon tak boleh . Baju-baju lawa i yang penuh dalam lemari tuh boleh pakai bile kuar date dengan die je . Jeles katenye bile orang pandang kecantikan i . I keje fashion designer ! Takkan la i nak pakai selekeh-selekeh . Hancola karier i ! So, bile ade orang yang hargai kecantikan i , suke i pakai seksi-seksi yang menampakkan aset i , mestilah i gembire . So , i curang and i pilih laki lain yang lagi bagus and open minded. Senang hati i sekarang lepas curang .


See ? Berkait tak mereka ni ? Memang la kalau tak suke , 1001 alasan kau boleh bagi , tapi sikit-sikit ade jugak betulnye kan . Takkan bile tak text maksudnye tengah main perempuan lain kan ? Kan dah main pempuan lain betul-betul . Tuh la . Selalu doakan sangat

Boleh mengawal , tapi jangan lebih-lebih . He/she got a life too . Ade mase die nak jugak berpeleseran dengan kawan-kawan . Kalau kau rase perangai die yang selalu kuar melepak dengan kawan and family sampai abaikan kau tuh kau tak boleh terime , tinggalkan . Senang kan ? Tak payah kau sakit hati , die pon tak payah nak rimas dengan pangai jahanam kau tuh .

Akhir kate , kadang-kadang dalam relationship nie , kite jangan asik salahkan sebelah pihak bile dah putus . Kadang-kadang silap tuh datang dari diri kite sendiri .

ahh ! handsome *xde kaitan*


Diingatkan ye , entry ni ditujukan untuk kau yang tengah hangat bercinta . Belum kawen lagi . Still couple . Sebab pasal kawin aku tak layak untuk komen itu atau ini . Sekian :)


p/s: Mata dan otak masih penat kesan menjawab soalan final Technical Mathematics II tadi . Nak mak :'(

2 ulasan:

La dOLcE mEa_nAtt berkata...

best...terus segar baca entry nih ...

DHIQA nA.IM berkata...

ahaks .. Mekaseh akak . Maaf tak pergi tgk blog akak lagi .. Busy dengan exam . Hujung minggu nie baru boleh pergi blogwalking bagai .