Followers

Rabu, 30 Mac 2011

kaw bace then kaw sedar !!


gambar-gambar ni hanyalah hiasan !! peaceeeee..




sile kaw menyampah bace entry yang nie !!heeeee~~ sile bace entry ni sambil dengar lagu ST 12-jangan pernah berubah...kalau tak de dalam laptop sile donwload sekarang !!aku betol-betol maksudkan SEKARANG !!sile ikot arahan yeeee~~



biarkan waktu teruslah berputar
ku cintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan
- kaw perasan tak?? akan ade kapel yang bile putus..one of them will still waiting for their ex..konon true love kan ?? padahal ex die tuh tak pernah kisah pon..

kaw nak tunggu ke hape..suke hati kaw lah..i dont need you anymore..
eh..benda ni jugak jadi kat aku..konon nak jadi pencinta setia.. konon la kan ..?? but then he just hurt me deeply..
love !! it's hurt sometimes right.. ??
tapi kenape aku perlu tunggu sedangkan aku tahu die dah pon bahagia dengan orang lain..
hurmm..mungkin bagi aku die yang terbaek..
tapi aku lupe ..
bile satu pintu kebahagiaan tertutup,pintu kebahagiaan yang laen akan terbukak..but then.. aku still terpaku kat pintu yang dah tertutup tuh.. tunggu untuk benda yang kemungkinan untuk ade untuk aku sangat la rendah kan ?? * sile ketuk kepale kaw kat laptop sebab aku jiwang*sekarang aku sedar.. tak semestinye die pergi aku takkan bahagia kan ?? ^.~



cintaku padamu begitu besar
namun kau tak pernah bisa merasakan
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan

-kaw perasan tak..sometimes dalam sesetengah relationship tuh hanya seseorang yang akan memberi..yang sorang lagi tuh macam MAYAT HIDUP just terime jeppp.. kadang-kadang die tak sedar pon ape yang pasangan die bagi..die tak pernah rase..as example:


kaw bagi awek kaw hadiah..rantai..duet..belanje die bagai.. macam la kaw tuh orang kaye !! padahal kaw tuh pon makan tak berape nak cukup sebab awek ka.. tapi ade die sedar ?? takk.. !! sebab dalam hubungan kaw engkaw sorang je yang asyik bagi !! die just ambik !! kaw bagi die ambik !! die ambik tanpe tahu ape makne barang yang kaw bagi tuh ..as to me kaw bagi barang tuh sebab kaw sayang die..tapi tak bagi die.. bagi die kaw bagi barang tuh sebab kaw pakwe die.. dah memang wajib la kaw bagi awek kaw barang-barang bagai..


mende ni jadi sebab kaw tak menggunekan konsep bertolak ansur..sebab kaw tak de guts nak cakap 
baby !! i bukan orang kaye sangat.. tak salah kan kite berkongsi duet bile keluar.. i bukan la nak kedekot.. tapi nanti duet nak kawin lagi.. i nak kena menyimpan.. i kalau boleh nak wedding yang perfect untuk isteri i.. and orang yang i harap jadi wife i tuh you la baby .. so why dont we just share our money when we hang out.. not that i will use your money.. i will not take your money.. but pay for our own thing..it is not a crime right ??moreover..sharing is caring right dear ??


meninggalkanku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan
-kaw perasan tak ?? ade kapel yang bile putus tuh putus dengan care yang sangat menyakitkan .. as example :

gurl !! i tak rase yang you sesuai dengan i.. look at yourself..your dress..your hair..your education..you tak layak untuk i !!
another example
you !! i tak rase you ni sesuai dengan i.. tengok la you kerja ape sekarang nie.. camne you nak tanggung i bile kite kawen ?? sekarang pon bile i nak mintak you belikan i baju pon you tak boleh.. what about our future ?? so kite break up .. you boleh cari orang yang setaraf you.. perempuan kampung yang tak beli shopping.. mungkin you mampu tanggung dieorang..

tak ke cam SIAL dan CILAKE bile kaw dump awek/pakwe kaw camtuh ?? ewww !! sekali kaw rendahkan maruah orang 10 kali kaw rendahkan maruah sendiri..* sumpah aku tak emo*


pe salahnye kaw cakap elok-elok.. it might be hurt at the beginning for her/him but it will go soon if and only if kaw cakap elok-elok dan berdiplomasi..kalau kaw cakap dengan care CILAKE cam tuh .. kaw punye taraf lagi rendah dari dieorang.. on what reason aku cakap cam tuh ?? sebab kaw konon mengaku kaw educated.. tak setaraf dengan dieorang.. tapi camtuh ke orang yang berpelajaran cakap ?? without any manners ?? kalau kaw still cakap camtuh maksudnye kaw lebih teruk dari orang yang tak berpelajaran..to be honest !! you are an idiot person even if you have degree or master but have no manners..seriously !!
aku bukan lah cakap kaw tak de pelajaran so kaw boleh cakap cam tuh  !! noooo !! jangan salah paham la kawan.. it is a shame la kalau orang educated cakap dengan care camtuh sedangkan kaw yang uneducated ni cakap dengan berdiplomasi..



jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah

-kaw perasan tak ?? bile kaw dalam 1 relationship ade banyak peringkat perkenalan ..


perkenalan 1 : kaw jumpe si die .. kaw tertarik dengan 1 care die yang tak de kat orang laen.. she/he is different from others right ?? kelainan yang ade tuh buat kaw rase die yang terbaek untuk kaw.. die buat kaw tak tido malam.. die tak pernah buat kaw rimas..24 jam kaw boleh hang out dengan die..


perkenalan 2 : kaw dah start ke tahap yang serius.. but then kaw rase die makin berubah...die bukan lagi orang yang kaw kenal mase perkenalan 1... die macam merimaskan kaw kadang-kadang dengan perangai yang tak pernah die tunjukkan kat kaw dalam perkenalan 1..tapi sebab sayang kaw layankan jugak..tapi dengan separuh hati..okeh !! kaw dah start tak ikhlas dalam perhubungan kaw.. kaw patut sedar bile kaw simpan rase tak ikhlas tuh without saying anything to her/him it will risk your relationship..but then kaw tak sanggup nak lukekan hati die.. padahal kaw bukan tak boleh slow talk dengan die.. hurt her/ him ?? hey kaw !! it is better to hurt her/him now then in a future..at least kaw punye relationship tuh still boleh diUPGRADE !! * ayat cam HARAM* kaw patut bagitahu die yang perangai die dah berubah..kalau die tak boleh terime it is okey..semua tuh belom terlambat untuk hubungan kaw..just think yang kaw tak de jodoh dengan die.. 
macam aku cakap... it may hurt .. but it is better to hurt now then in a future.. betol tak ape aku cakap ?? kalau kaw rase aku salah sile ketuk kepale kaw denagn tukul besi !!


perkenalan 3 : okeh !! perkenalan 3 ni terjadi bile kaw tak bagitahu ape yang kaw rase mase perkenalan 2.. you keep it to yourself..then it will risk you !! once kaw dah series bagai.. berjanji nak kawen bagai kan.. to be worst kaw pernah having sex dengan die.. bile bende ni jadi meaning kaw siries sangat dengan die..* aku cakap kat orang yang gadaikan diri untuk cinta* and then kaw cakap ape yang kaw rase sejak perkenalan 2.. sebab kaw tak boleh nak simpan dah kan.. so kaw cakap ini..itu.. and so on.. mase tuh.. kaw akan discover 1 lagi perangai yang die tak pernah tunjuk kat kaw.. sama ade die tak leh terime..and mase tuh mungkin die akan bomohkan kaw.. stalk kaw..and to be worst die terpikir
kalau aku tak dapat si polan/si minah orang laen takkan dapat jugak..
nampak tak ?? nampak tak risk yang ade ??
actually kaw tak boleh nak expect die tak berubah.. eh kawan !! mase mule-mule memang la jage perangai.. lumrah alam la doe !! kite ni manusie kalau boleh kite tak nak orang tahu at least 1 perangai kite.. at least 1 je perangai kite yang kite tak nak orang tahu.. and on that reason kite akan jadi hipokrit..
so kaw tak leh la nak die baek sentiase.. die tetap berubah..tapi kaw yang kena bijak untuk kawal perubahan die..slow talk !! kaw tak pernah dengar ke slow talk bai ?? adesss..have a slow talk with her/him..cakap mane elok mane tak elok..jangan la pulak kaw cakap AKU NAK KAW BERUBAH SEKARANG !! KALAU TAK KITE BREAK !!memang kaw cilake kalau cakap camtuh..cakap elok-elok..jadi orang berpelajaran even kaw belajar sampai spm je... insyaALLAH kaw punye relationship okeh..sampai anak cucu..selagi kaw ade jodoh dengan die..


jangan pernah kau coba untuk berubah
ku relakan yang indah dalam hatinya









p/s: aku penat bace.. adesss.. hehe..^^
panjang kan ?? habis rosak lagu ST 12.. enjoy friends..
baidewai.. kaw perasan tak aku banyak gune perkataan yang tak sedap dibace .. sorry okeh !! selalu aku buat warne kuning tapi saje je aku nak kaw nampak !!

5 ulasan:

wan_HaFiZ@wan_hAmId berkata...

amboi budak kcik sorg ney ayat macam aper.
marah kt saper ney...trok ngt da dgor

**::CIKNUURUL::** berkata...

salam =)

nice entri,.fhm sgala2nya sbb same je mslh klu dh namenye couple kn,.ermm,smpai dh xreti dh nk ckp cmne lg dh,.fuhh,gitu la,.layan lagu je la,.hehe,.

thanks sudi jmpot bce en3,.hehe,.meh snggah blog lg,.

DHIQA nA.IM berkata...

apiz : ahhhh..xmrh spe pon la..just n opinion lorhhh

nurul : heeee...yea...betol2..kapel mseti tak leh terlepas dr mslh cmni..

Raji berkata berkata...

haaa ni pasal tgk drama ker nih?
hak2 tu lah kte amik as a lesson jer
kalau dia mntk brg yg mahal2 kte ckp jer xleh sbb nk smpan duit utk kawen ;P

DHIQA nA.IM berkata...

eh..bukan tgk drama..betol..seme ni berlaku..tapi tak payah la ikot sangat kan..gedik je seme tuhhhh