Followers

Khamis, 31 Mac 2011

oooooo APRIL FOOL

owh..heeeeee..aku tibe-tibe rase tertarik bile aku carik pasal april fool kat tenet yang "laju" sangat nie..
credit to Google




name lain bagi april fool ialah april mop * aku xcited nak bagitaw yang nie je benornyee*
mop bersala dari perkataan belanda yang bermaksud kelakar..


so kalau kaw nak cakap seseorang tuh kelakar kaw boleh cakap camni 


kaw ni mop la !!


mungkin die akan pelik dan marah kaw..tapi kaw taw kebenarannye..sebab kaw just nak puji je kan.. die tak taw pasal belanda pesal lak nak marah-marah kan ?? * aku merapu lagi..maaf *




actually aku sebagai orang islam adalah dilarang same sekali meraikan hari bodoh ini..* betol la kan fool tuuh bodoh ??*


kenape dilarang ?


 Larangan menipu yang sudah termaktub di dalam al-Quran dan as-Sunnah.


-ye la.. hari bodoh ni kan hari di mane budak-budak nie menipu orang dengan memPRANKkan kawan-kawan yang kadang-kadang terlupe pasal april fool..ewww..tak nak la tipu-tipu ye..tak baek..dose kite kan dah banyak nie..sile la jangan tambah lagi..boleh tak ?? * kaw bayangkan aku taip kat laptop ni dengan manje dan gedik..owh !! sile muntah sekarang !!*


Kesedihan dan ketakutan yang tidak berasas (yang disebabkan penipuan itu) yang mungkin boleh menimpa seseorang mahupun kesemua ahli keluarganya walaupun hanya untuk beberape ketika.




- betol kan ??menda ni boleh jadi buruk lagi kalau orang yang kaw kenakan tuh ade sakit jantung ke..tekanan darah tinggi ke..kencing manis ke..asma ke.. tak ke boleh mendatangkan kematian ?? kaw tak fikir ke ?? kalau la pula orang yang kaw PRANK tuh ade alahan dengan makanan..tak ke bahaye...


ha ?? pe kaitan april fool dengan makanan ??


yela sesetengah orang jugak akan buat makanan yang pelik-pelik untuk kenakan orang..contoh ?? biskut COLGATE ..kaw pernah makan ?? heeee...kawan aku pernah kena..ye !! kawan aku..bukan aku..haha..*tak tahu ape motif aku gelak*


CERITE APRIL FOOL:


aku budak teknik.mase form 4 aku duduk hostel..ngeee.. budak dorm aku sangat giler..sebagai contoh budak yang otak giler-giler ialah MINAH(bukan name sebenar) dengan TIPAH(bukan name sebenar jugak)
budak form 4 mase tuh tak de bilik study..so kiteorang study dekat dewan makan jep.. okeh !! yang ni seronok sebab mase supper kiteorang dapat makan awal..*okeh ade kelebihan study kat dewan makan *..


biase la budak-budak asrama..mase study makanan lagi banyak dari buku kat atas meja tuh..*care study yang baek*..
aku dengan si TIPAH study di meja yang same..ye !! kami 1 sekolah mase form 1-3..mase form 4 jurusan pon same ye.. kelas pon same..
tengah-tengah kiteorang gosip study si MINAH datang ke meja kiteorang..die terus duduk sebelah TIPAH..


MINAH : eh TIPAH..nak rase tak biskut??  mak aku baru hantar tadi..

TIPAH : okeh ..(sambil gigit biskut tuh perlahan-lahan)
             eh MINAH kenape rase berangin ye ??

MINAH : owh.. yang baru punye..baru keluar..perisa mint..

TIPAH: owh..(sambil habiskan biskut "baru" tuh)

MINAH: TIPAH..sebenarnye biskut tuh perisa COLGATE..APRIL FOOL !!!

TIPAH : =.=

lepas je habis study TIPAH pergi ke dapur dewan makan..


TIPAH : mak cik !! saya nak garam 1 plastik..sy beli.. 20 sen..



malam tuh..dalam dorm TIPAH selamber jep  cakap kat MINAH..


TIPAH : MINAH.. aku nak air kaw sikit.. nanti aku turun DEMA(dewan makan) aku tambah k..


MINAH: tuh ha..atas katil..nanti kaw letak balik ye..


kaw pon boleh agak kan ape yang jadi pastuh ?? 






nampak tak ?? boleh berbalas-balas pulak..dari pengalaman kawan aku nie..aku boleh dapat 1 lagi point..


Boleh menyebabkan perselisihan faham dan timbul perasaan berdendam


credit to Google lagi




 Pengkhianatan ke atas kepercayaan yang diberikan.


-macam si MINAH dengan TIPAH la..si TIPAH dah percaye bulat-bulat pasal biskut tuh..tak pasal-pasal kena pulak tipu..


Meniru budaya buruk yang bukan milik kita, iaitu penipuan.


-aku sebagai islam diajar jangan menipu..kalau kaw islam kaw pon mesti diajar benda yang same kan ??so pikir la






p/s : aku baru tahu pasal mop tuh..sebab tuh aku excited..heeee.



3 ulasan:

Raji berkata berkata...

yeah tak perlu pun smbut bnder2 cmnih kan? ;D

White Union berkata...

dlu mmg rmi ske knekn org2....
skrg seb bek dh bkurg...
kalo ada g xtau la nk ckp pe....
xphm bhsa mlyu kot...oopppss!!!
hehehe

DHIQA nA.IM berkata...

raji : ye la kan....xperlu la seme nie..banyak lagi care untuk berseronok bersame kawan-kawan..

white : uhhh...budak-budak mude bukan leh kire ngan skunk * aku bukan tua*